Φίλτρα
Ειδικά φίλτρα
Υπηρεσίες
Γλώσσες

1 Στοματολόγος στην Ελλάδα

Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΣΠΕΣ

Στοματολόγος
Αριθμός αδείας: 502/21-7-2017
Μιαούλη 3 Β, Νίκαια
Μιαούλη 3 Β, Νίκαια
Επόμενο διαθέσιμο ραντεβού
Δευ, 20/05/2024 - 17:00
Κλείσε Ραντεβού
Βιντεοκλήση Άυλη συνταγογράφηση

Ο επικεφαλής του ιατρείου Κιοσπές Παναγιώτης DDS, MSc καθώς και οι ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες, σας προσφέρουν μια άρτια επιστημονική και ολοκληρωμένη φροντίδα για τη στοματική σας υγεία και το χαμόγελό σας.

 

O Κιοσπές Παναγιώτης σπούδασε οδοντιατρική στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ακολούθησε τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με ειδίκευση στη Στοματολογία. Ασκεί γενική οδοντιατρική και Στοματολογία και σε συνεργασία με ειδικούς παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα για τον οδοντιατρικό ασθενή σε όλους τους τομείς.

 

  • Στοματολογία
  • Περιοδοντολογία
  • Εμφυτεύματα
  • Λεύκανση
  • Στοματική Χειρουργική 
  • Αισθητική Οδοντιατρική
  • Ενδοδοντία
  • Προσθετική
  • Παθήσεις Κροταφογναθικής
  • Προληπτική Οδοντιατρική
  • Ογκολογικοί Ασθενείς

Απλή επίσκεψη, Άυλη Συνταγογράφηση (μήνα), Τηλεδιάσκεψη

Σχετικό Περιεχόμενο για Στοματολόγους

Τι είναι ο Στοματολόγος και σε ποιους τομείς της στοματικής υγείας και της οδοντιατρικής ειδικεύεται; 

Ο στοματολόγος είναι ειδικός οδοντίατρος που επικεντρώνεται στη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων της στοματικής υγείας. Ειδικεύονται σε διάφορους τομείς της οδοντιατρικής για να παρέχουν ολοκληρωμένη φροντίδα στους ασθενείς. Ένας τομέας στον οποίο ειδικεύονται οι στοματολόγοι είναι η περιοδοντολογία. Ο κλάδος αυτός ασχολείται με την πρόληψη και τη θεραπεία των παθήσεων των ούλων, όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα. Οι στοματολόγοι είναι εκπαιδευμένοι να διαγιγνώσκουν αυτές τις παθήσεις νωρίς και να αναπτύσσουν αποτελεσματικές θεραπείες για την αποκατάσταση της υγείας των ούλων. Μια άλλη εξειδίκευση στο πλαίσιο της στοματολογίας είναι η ενδοδοντία, η οποία περιλαμβάνει τη θεραπεία θεμάτων που σχετίζονται με τον πολφό των δοντιών (το εσωτερικό μέρος). Οι στοματολόγοι εκτελούν επεμβάσεις απονεύρωσης όταν υπάρχει λοίμωξη ή φλεγμονή εντός του νευρικού ιστού του δοντιού. Η στοματολογία περιλαμβάνει επίσης την ορθοδοντική, η οποία επικεντρώνεται στη διόρθωση των στραβών δοντιών χρησιμοποιώντας σιδεράκια ή άλλες διορθωτικές συσκευές. Αυτοί οι ειδικοί βοηθούν στη βελτίωση τόσο της αισθητικής όσο και της λειτουργικότητας με τη σωστή ευθυγράμμιση των δοντιών.

Επιπλέον, ορισμένοι στοματολόγοι επικεντρώνονται στην προσθετική - σχεδιάζουν κατά παραγγελία οδοντικές προσθέσεις όπως στεφάνες, γέφυρες, οδοντοστοιχίες ή εμφυτεύματα για ασθενείς που έχουν ελλείψεις δοντιών λόγω τερηδόνας ή τραυματισμού. Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι η γναθοπροσωπική χειρουργική, που ασχολείται με σύνθετες χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν τις δομές του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των γνάθων (ορθογναθική χειρουργική), τη διαχείριση διαταραχών της κροταφογναθικής άρθρωσης (TMJ) μεταξύ άλλων.

 

Πότε θα πρέπει να εξετάσω το ενδεχόμενο να επισκεφθώ έναν Στοματολόγο και ποια είναι τα συνήθη σημάδια προβλημάτων στοματικής υγείας που δικαιολογούν την εξειδίκευσή του;

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα, ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επισκεφθείτε έναν Στοματολόγο για εξειδικευμένη φροντίδα:

1. Επίμονος πονόδοντος: Εάν έχετε συνεχή ή επαναλαμβανόμενο πονόδοντο που δεν υποχωρεί με τα παυσίπονα, μπορεί να υποδηλώνει ένα πιο σοβαρό υποκείμενο πρόβλημα, όπως τερηδόνα ή μόλυνση.

2. Συμπτώματα νόσου των ούλων: Αιμορραγία των ούλων, πρησμένα ούλα, κακή αναπνοή που δεν υποχωρεί παρά τις καλές πρακτικές στοματικής υγιεινής - όλα αυτά είναι πιθανά σημάδια ασθένειας των ούλων και δεν πρέπει να αγνοούνται.

3. Στοματικές πληγές ή έλκη: Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστες πληγές στο στόμα σας που δεν επουλώνονται μέσα σε δύο εβδομάδες, μπορεί να χρειάζονται επαγγελματική φροντίδα για να προσδιοριστεί η αιτία τους και να παρασχεθεί η κατάλληλη θεραπεία.

4. Χαλαρά δόντια: Τα δόντια των ενηλίκων δεν πρέπει να τα αισθάνεστε χαλαρά- αν αυτό συμβαίνει χωρίς προφανή λόγο (π.χ. τραύμα), μπορεί να σηματοδοτεί περιοδοντική νόσο ή άλλα οδοντιατρικά προβλήματα που απαιτούν εξειδικευμένη φροντίδα.

5. Πόνος στη γνάθο: Ο χρόνιος πόνος στις γνάθους μπορεί να παρεμποδίζει τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως το να τρώτε και να μιλάτε άνετα - μαζί με τους θορύβους ποπ/κλικ όταν ανοίγετε το στόμα σας ευρέως - αυτά τα ζητήματα συχνά δικαιολογούν αξιολόγηση από στοματολόγο που ειδικεύεται στις διαταραχές της TMJ.

Ποιες υπηρεσίες και θεραπείες μπορώ να περιμένω από την οδοντιατρική φροντίδα ενός Στοματολόγου;

Όταν επισκέπτεστε έναν Στοματολόγο για οδοντιατρική φροντίδα, μπορείτε να περιμένετε μια σειρά από υπηρεσίες και θεραπείες για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη στοματική υγεία. Πρώτον, θα πραγματοποιήσει ενδελεχείς εξετάσεις και αξιολογήσεις των δοντιών, των ούλων, της δομής των γνάθων και της συνολικής στοματικής σας υγείας. Αυτό τους βοηθά να εντοπίσουν τυχόν υπάρχοντα ή πιθανά προβλήματα. Οι οδοντίατροι προσφέρουν υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής, όπως επαγγελματικούς καθαρισμούς για την απομάκρυνση της συσσώρευσης πλάκας και την πρόληψη της νόσου των ούλων.

Μπορεί επίσης να παρέχουν θεραπείες φθορίου για την ενίσχυση του σμάλτου των δοντιών. Εάν έχετε κοιλότητες ή αποσαθρωμένα δόντια, ο Στοματολόγος θα πραγματοποιήσει σφραγίσματα χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά όπως σύνθετη ρητίνη ή πορσελάνη που ταιριάζουν στο χρώμα των φυσικών σας δοντιών. Σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη η θεραπεία της ρίζας λόγω μόλυνσης ή βλάβης στην περιοχή του πολφού μέσα στις ρίζες των δοντιών, οι Στοματολόγοι είναι εκπαιδευμένοι και σε αυτή τη διαδικασία. Για ασθενείς με παραμορφωμένες γνάθους ή στραβά δόντια που προκαλούν προβλήματα στο δάγκωμα (δυσαναγνωσία), ορθοδοντικές επιλογές όπως σιδεράκια μπορεί να συνιστώνται από τους στοματολόγους που ειδικεύονται σε αυτούς τους τομείς.

Επιπλέον, οι επαγγελματίες στοματολόγοι συχνά χειρίζονται αισθητικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων των όψεων που βελτιώνουν την αισθητική καλύπτοντας αποχρωματισμένες κατεστραμμένες επιφάνειες στα μπροστινά μέρη του χαμόγελου κάποιου. 

Υπάρχουν συγκεκριμένες οδοντιατρικές παθήσεις ή προβλήματα στοματικής υγείας που αντιμετωπίζουν συνήθως οι Στοματολόγοι;

Υπάρχουν αρκετές συγκεκριμένες οδοντιατρικές παθήσεις και προβλήματα στοματικής υγείας που συνήθως αντιμετωπίζουν οι Στοματολόγοι. Αυτοί οι επαγγελματίες ειδικεύονται στη διάγνωση και τη θεραπεία διαταραχών του στόματος, των δοντιών, των γνάθων και των συναφών δομών. Μια κοινή πάθηση που αντιμετωπίζουν είναι η τερηδόνα ή η κοιλότητα των δοντιών. Οι Στοματολόγοι παρέχουν θεραπείες όπως σφραγίσματα ή ριζικές απονευρώσεις για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων δοντιών που προκαλούνται από την τερηδόνα.

Οι παθήσεις των ούλων είναι ένα άλλο διαδεδομένο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται από τους Στοματολόγους. Προσφέρουν διάφορες διαδικασίες όπως απολέπιση και απονεύρωση για την απομάκρυνση της πλάκας που συσσωρεύεται κάτω από τη γραμμή των ούλων και την πρόληψη περαιτέρω βλαβών. Οι Στοματολόγοι χειρίζονται επίσης θέματα που σχετίζονται με τη δυσαναλογία (κακή ευθυγράμμιση των δοντιών), η οποία μπορεί να απαιτεί ορθοδοντική θεραπεία χρησιμοποιώντας σιδεράκια ή ευθυγραμμιστές για τη σωστή διόρθωση της ευθυγράμμισης.

Οι στοματικές λοιμώξεις, όπως τα αποστήματα, ανήκουν επίσης στην ειδικότητά τους. Διαγιγνώσκουν αυτές τις λοιμώξεις με ακρίβεια μέσω εξετάσεων και ακτινογραφιών, προτού παράσχουν τις κατάλληλες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών ή της παροχέτευσης, εάν είναι απαραίτητο.

Επιπλέον, οι στοματολόγοι ασχολούνται συχνά με την κροταφογναθική διαταραχή (ΚΓΔ), μια πάθηση που προκαλεί πόνο στη γνάθο λόγω προβλημάτων στις αρθρώσεις που συνδέουν το σαγόνι σας με το κρανίο σας. Σε γενικές γραμμές οι θεραπευτικές επιλογές κυμαίνονται από αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως τεχνικές διαχείρισης του στρες, έως πιο προηγμένες παρεμβάσεις, όπως νάρθηκες ή χειρουργική επέμβαση, όταν απαιτείται.

Συνοπτικά, οι υπηρεσίες του στοματολόγου περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα οδοντιατρικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της τερηδόνας/της κοιλότητας των δοντιών, ασθένειες των ούλων, κακοδονία/προσανατολισμένο δάγκωμα, στοματικές λοιμώξεις/αποστήματα διαταραχή της κροταφογναθικής άρθρωσης (TMJ).

 

Σχετικά Links

Στοματολόγοι Αθήνα

Στοματολόγοι Θεσσαλονίκη

Στοματολόγοι Πάτρα

Στοματολόγοι Ηράκλειο

Στοματολόγοι Λάρισα

Στοματολόγοι Βόλος

Στοματολόγοι Ιωάννινα

Στοματολόγοι Τρίκαλα

Στοματολόγοι Χαλκίδα

Στοματολόγοι Σέρρες

Στοματολόγοι Αλεξανδρούπολη

Στοματολόγοι Ξάνθη

Στοματολόγοι Κατερίνη

Στοματολόγοι Αγρίνιο

Στοματολόγοι Καλαμάτα

Στοματολόγοι Καβάλα

Στοματολόγοι Χανιά

Στοματολόγοι Λαμία

Στοματολόγοι Κομοτηνή

Στοματολόγοι Ρόδος