376 Ιατροί στην περιοχή Ηράκλειο
Γεννήθηκα στο Ηράκλειο. Πατέρας μου ο Μιχάλης Ζαμπετάκης από τη Νίβρυτο του Δήμου Ρούβα και μητέρα μου η Αναστασία το γένος Αλεξάκη από την Τύλισσο, παντρεμένος με την Ιωάννα Μιξάκη, Ιατρό Παθολόγο. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Στρασβούργου Γαλλίας.
Με ειδικότητα την Καρδιολογία και εξειδίκευση στη διαγνωστική και επεμβατική Καρδιολογία. Μέλος της Ελληνικής και Γαλλικής Εταιρείας Επεμβατικής Καρδιολογίας.
Εργάστηκα έως το 2003 ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Στρασβούργου. Από το 2003 μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου ασκώ την ιατρική επιστήμη στο Ηράκλειο, ιδρύοντας για πρώτη φορά στην περιφέρεια τμήμα επεμβατικής καρδιολογίας στον ιδιωτικό τομέα.
Το 2008 ίδρυσα το «Ασκληπιός Διάγνωσις», ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά κέντρα της Κρήτης στο οποίο διατηρώ μέχρι σήμερα το ρόλο του Επιστημονικού Διευθυντή.
Αρχές 2014 υπήρξα συνιδρυτής του πρότυπου Διαβητολογικού Κέντρου Κρήτης, το οποίο αλλάζει τα ιατρικά δεδομένα προσφέροντας πολυδιάστατη αντιμετώπιση της ασθένειας στο νησί.
Ο Αστρακιανάκης Αντώνης είναι Ιατρός Παθολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης.
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και έχει ειδικευθεί στην Εσωτερική Παθολογία στη Γ' Παθολογική Κλινική του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Παρακολουθεί συνέδρια και μετεκπαιδευτικά μαθήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με έμφαση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, την Αρτηριακή Υπέρταση και τις Δυσλιπιδαιμίες.
Στο ιατρείο του αντιμετωπίζει χρόνια και επείγοντα περιστατικά από το φάσμα της Παθολογίας, ενώ χορηγεί πιστοποιητικά υγείας για άθληση, εργασία και δίπλωμα οδήγησης.
Παράλληλα με το ιδιωτικό του ιατρείο, έχει εργαστεί στο παρελθόν ως Παθολόγος στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ (Πρώην ΙΚΑ) Ν. Ηρακλείου, στο σταθμό Α΄ Βοηθειών του Αερολιμένα Ηρακλείου και ως ελεγκτής ιατρός, ενώ έχει διατελέσει ιατρός προελέγχου και μέλος σε πολλές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς και στην Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή Απονομής Συντάξεων του ΟΓΑ.
Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Ιατρική σχολή της Ρώμης «La Sapienza” το 1989.
Το 1990 εκπλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία και τη περίοδο 1990-1991 την ιατρική υπηρεσία υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας.
Έλαβα το τίτλο ειδικότητας στην ουρολογία από το ΠΑΓΝΗ το 1998.
Υπηρέτησα στην ουρολογική κλινική του Πανεπιστημίου της Genova για ένα έτος για εξειδίκευση στην ανδρολογία.
Από το 1999 ασκώ ελεύθερο επάγγελμα στη πόλη του Ηρακλείου.
Οι τομείς εξειδίκευσής μου στην Ουρολογία και Ανδρολογία αφορούν:
Αντιμετώπιση της ΚΥΠ (καλοήθης υπερπλασία προστάτη), του καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου της ουροδόχου κύστης
Αντιμετώπιση της λιθίασης του ουροποιητικού
Αντιμετώπιση παθήσεων των έξω γεννητικών οργάνων
Ενδοουρολογία
Ανδρική υπογονιμότητα
Γυναικεία ακράτεια
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
2007-2013 Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ιατρική Σχολή Ηρακλείου Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου από το 2013 με Αρ.Μητρ. 4635.
2014-2016 Εργασία σε ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική, «Άγιος Χαράλαμπος» στο Ηράκλειο Κρήτης. 2016-2019 Άσκηση ειδικότητας Νευρολογίας στο Νευρολογικό Τμήμα στο Γενικό Νοσοκομείο Βενιζέλειο-Πανάνειο.
2019-2023 Συνέχιση και ολοκλήρωση άσκησης ειδικότητας στη Νευρολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εκπαίδευση ως ειδικευόμενη στο νευροφυσιολογικό εργαστήριο του Παγνή και για ένα χρόνο στο αντίστοιχο εργαστήριο του Βενιζελείου μετά τη λήψη του τίτλου ειδικότητας.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
1. Τίτλος Έρευνας: "Ηλικιωμένοι στην κοινότητα και το Ίδρυμα - στον Αστικό Ιστό και την Ύπαιθρο". επιστημονικές υπεύθυνες Δρ. Εύα-Μαρία Τσαπάκη, και Δρ. Βασιλική Παττακού, Διδάκτωρ Ψυχολογίας, Επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας. Υπό την αιγίδα της «Ελληνική Εταιρίας Νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών.
2. Ερευνητικό μέλος στη μελέτη ReCORD. Μη παρεμβατική προοπτική μελέτη παρατήρησης για την αξιολόγηση της επίδρασης της θεραπείας με TECFIDERA στη μεταβολή του φορτίου των βλαβών και της ατροφίας της αυχενικής μοίρας του νωτιαίου μυελού σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση (ΠΣ). 2020-2022.
3. Ερευνητικό μέλος στη μελέτη με τίτλο: Αναδρομικό και προοπτικό μητρώο παρατήρησης για τη διερεύνηση της επιδημιολογίας, του κλινικού προφίλ και της θεραπευτικής αντιμετώπισης των ασθενών με νωτιαία μυϊκή ατροφία στην Ελλάδα. Χορηγός ρυθμιστικών θεμάτων: ΓΕΝΕΣΙΣ ΦΑΡΜΑ Α.Ε.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
1. Παρουσίαση περιστατικού: αιφνίδια υπνηλία σε μονόπλευρο εγκεφαλικό του θαλάμου. Πανελλήνιο νευρολογικό συνέδριο Καλαμάτας, 2017.
2. FUO and arterial thrombosis, is it lupus? 10o πανελλήνιο συνέδριο Παθολογίας Αθήνα, 2018
3. Agranulocytosis in a patient with undiagnosed T-leukemia, aggrevated by leflunomide. 10o πανελλήνιο συνέδριο Παθολογίας Αθήνα, 2018
4. Φάσμα Οπτικής Νευρομυελίτιδας: Κλνική εμπειρία 10 ετών στην Κρήτη. 2020
5. Balo’s concentric sclerosis: Άτυπη πολλαπλή σκλήρυνση ή πάθηση στα πλαίσια του φάσματος οπτικής νευρομυελίτιδας? 7ο συνέδριο Νευροανοσολογίας 2020.
6. Μια ασυνήθιστη κλινική εικόνα anti-GABAb μεταιχμιακής εγκεφαλίτιδας. 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας.
7. Σχετιζόμενη με CASR2 αντισώματα προσβολή περιφερικού και κεντρικού νευρικού συστήματος. 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας.
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΡΘΡΩΝ
1. Συγκεντρική σκλήρυνση του Balo: Άτυπη πολλαπλή σκλήρυνση ή πάθηση στα πλαίσια του φάσματος οπτικής νευρομυελίτιδας". Περιγραφή κλινικής περίπτωσης. Περιοδικό Νευροανοσολογία Τόμος 2, Τεύχος 3, 2021
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
1. Διημερίδα Κεφαλαλγίες 02/23, Αθήνα (14 credits).
2. 33o Πανελλήνιο συνέδριο νευρολογίας, Ηράκλειο Κρήτης (30 credits).
3. 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κεφαλαλγίας 2021.
4. 7ο Πανελήνιο Συνέδριο Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας 2020(26 credits).
5. 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων 2020(30 credits).
6. 31o Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογία 2020 (23 credits).
7. Διημερίδα Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρίας «Νοσήματα Κινητικού Νευρώνα» Αθήνα, 2023.