• Χάρτης και πρόσβαση

Μεγαλου Αλεξανδρου 83, Θεσσαλονίκη

56224, Νομός Θεσσαλονίκης

  • Βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Τολιόπουλος MD M.Sc. είναι ειδικός Φυσίατρος και Αθλητίατρος με ιδιωτικά ιατρεία στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε την ειδικότητά του σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης της Γερμανίας. Μετά τη λήψη της κύριας ειδικότητας «Φυσική Ιατρική και Aποκατάσταση», απέκτησε την υποειδικότητα «Αθλητιατρική» από τον Ιατρικό Σύλλογο Βόρειας Ρηνανίας του Ντίσελντορφ και την υποειδικότητα «Βελονισμός» από την Ιατρικό Σύλλογο Έσσης της Φρανκφούρτης. Επιπλέον, ολοκλήρωσε πρώτος το Μεταπτυχιακό του Α.Π.Θ., Άθληση και Υγεία, με κατεύθυνση την Αθλητιατρική, λαμβάνοντας και υποτροφία αριστείας. 

Ασχολείται με το πλήρες φάσμα της αποκατάστασης και της αθλητιατρικής, ιδιαίτερα δε με τη θεραπεία της σπαστικότητας, της δυστονίας, του βλεφαρόσπασμου και του ημιπροσωπικού σπασμού με αλλαντική τοξίνη (Botox®Dysport®). Πραγματοποιεί τις εγχύσεις Botulinumtoxin με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, εκτελώντας τις με υπερηχογραφική καθοδήγηση, η οποία αποτελεί σήμερα, παγκοσμίως, τη μέθοδο εκλογής. Εκπαιδεύτηκε στο NRZ Godeshöhe της Βόννης, όπου συμμετείχε επί 3 χρόνια στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία κινητικών διαταραχών και εκτέλεσε εκατοντάδες υπερηχογραφικά καθοδηγούμενες εγχύσεις. Ανήκει από το 2017 στους πιστοποιημένους ιατρούς από την ομάδα εργασίας αλλαντικής τοξίνης της Γερμανικής Νευρολογικής Εταιρείας (Arbeitskreis Botulinumtoxin e.V. der DGN), ως προς την αρτιότητα εκτέλεσης της θεραπείας με αλλαντική τοξίνη.

Έχοντας εκπαιδευτεί στην πρώιμη αποκατάσταση και στην αποκατάσταση της μονάδας εντατικής θεραπείας, μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς με ποικίλα και σύνθετα ιατρικά προβλήματα. Καθημερινά, εξετάζει ασθενείς με ορθοπαιδικές και νευρολογικές παθήσεις με στόχο την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών τους προβλημάτων και την οργάνωση της αποκατάστασής τους. Ασχολείται επίσης με την ειδική θεραπεία πόνου και τον ιατρικό βελονισμό και τέλος έχει μεγάλη εμπειρία στον υπέρηχο του μυοσκελετικού συστήματος (MSK US) και τις υπερηχογραφικά καθοδηγούμενες εγχύσεις. Στον τομέα της Αθλητιατρικής εκτός από την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων, ασχολείται με την εργοσπιρομετρία και τη διάγνωση επιδόσεων και προσφέρει τις υπηρεσίες του ως γιατρός αθλητικών ομάδων.

Είναι επίσης επιστημονικός διευθυντής του κέντρου αποκατάστασης «Ίασις» στην Πτολεμαΐδα και συνεργάζεται με τις κλινικές «Άγιος Λουκάς», «Γενική Κλινική» στη Θεσσαλονίκη και «Ευαγγελισμός» στη Βέροια. Στόχος του είναι να προσφέρει καθημερινά ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες που συμβαδίζουν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. 

  • Πρόγραμμα και επικοινωνία

Ωράριο Επικοινωνίας

Από 9:00 έως 21:00

Επικοινωνία

  • Τιμές

  • Απλή επίσκεψη 50€
  • Θεραπεία αυχενικής δυστονίας 130€
  • Θεραπεία σπαστικότητας 130€

  • Φωτογραφίες